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Une belle recette en chti, trouvé sur le blog :

http://errancesduneame.centerblog.net

 

 

Cha i-est ... v là I' momint du dessert... si qu’ t'as été sach' et que n'in est point privé, ti qu' est eun’ g|uiff à chuqu’, te dos qu'mincher a béffler... j' vos d' ichi t’asif qui guill' tout du long d'tin minton ... ! J' vos qu'mincher par eun' chucart' que m' mémère Augusta all me faijot quand qu' avos point été par trop indign', du libouli caud' aveuc des peumm's ...

Ca y est, voila le moment du dessert… si tu as été sage et que tu n’es pas privé, toi qui es une bouche à sucre, tu vas manger à baver… je vois d’ici ta salive qui coule tout au long de ton menton… ! Je vais commencer par un dessert que ma grand-mère Augusta ma faisait quand je n’avais pas été trop indigne, de la crème pâtissière chaude avec des pommes…


Accoutes ichi :
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D’abord, te pleumes 1 kg d' peumm's, te les copes in quat’, et te les laiches cuir’ tout duchèt'mint, in compote, pindant 10 mn.

D’abord tu épluches 1 kg de pommes, tu les coupes en 4 et tu les laisses cuire tout doucement en compote durant 10 minutes.

Bon, après ch' là, te casses quat' ués d’glenne dins eun' telle, te touffes aveuc 150 gr ed' chuqu in poud', et t' ajoutes 125 gr ed' fareine tamisée.

Bon après cela, tu casses 4 œufs et tu mélanges avec 150 g de sucre et tu ajoutes 125 g de farine tamisée.

Te balles là d'dins 125gr erd’ crêm’ fraîch’, un lit' ed' bonn' bière blonde, et te parfeum's aveuc eun' ziqu ed' vanill'.

Tu ajoutes 125 g de crème fraîche, 1 litre de bière blonde et tu parfumes avec un peu de vanille.

Te laiches cha querre 2 mn, el timps d' prinde un plat au four, equ' te vas graicher au burre, sins raviser à n' in mett' eun' pallée, pass'qu i faut point qu cha attaqu’ dins l’fond.

Tu laisses cuire 2 minutes, le temps de prendre un plat au four, que tu vas beurrer, généreusement, car il ne faut pas que cela attache.

Te saupoud's aveuc un monet d' fareine, te verses el mitan de t' pâte, te mets les peum’s equ t' as préparées d’ t' à l'heur, et t' arcoeuf aveuc el' ress' de t' pâte.

Tu saupoudres d’un peu de farine, tu verses la moitié de la pâte, tu mets les pommes que tu as préparé tout à l’heure et tu couvres avec le reste de pâte.

Te cuis à feu fort douch' ( 5 - 6 ) dins tin four, pindant eun' bonn' demi heur', et te sers cha tout funquant au momint du dessert...

 Tu cuis à feu th 150/180° dans le four, pendant une bonne demi heure et tu sers cela tout fumant au moment du dessert…

Ch' est simp', ch' est bon, et j'te promets qu cha r'met tin tiot cœur à plache pou’ l' restant du jour ! 

C’est simple, c’est bon et je te promets que cela te remet ton petit cœur en place pour le reste de la journée.