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Ingrédients : 500 g éd fraine, 3 oeus,5 cl éd lait, 50 g éd chuque ésmoule, 1 dl éd créme fraique,80 g éd beurre, 20 g d'élvure éd boulinger, 200 g éd roaisins sés, 5 cl éd lait,1 pinchée d'sé.

                   Foaire tiédir éch lait pi foaire fonde chl'élvure.

                   Din un saladier, méttez chelle fraine, foaisez un treu din ch'mitan, méttez y ch'chuque, éch sé, ézz oeus pi l'créme. Touillez jusqué temps qu'él pate a s'décolle, à ch'momint lo, méttez chés roaisins sés gonflés din un molé d'ieu, ajoutez ch'beurre fondu pi rmélangez bien.

                    Préparez vo moule pi beurrez llé bien in ddin tout autour. Vérsez l'pate à mi heuteur pi foaisez llé lver pindant 2 heures din un indroét boén-et-coeud.

                    Méttez tchuire 25 minutes din un four cauffé à 160°.

Traduction :

LE GALUCHON

Ingrédients : 500 g de farine, 3 œufs, 5 cl de lait, 50 g de sucre semoule, 1 dl de crème fraîche, 80 g de beurre, 20 g de levure de boulanger, 200 g de raisins secs, 1 pincée de sel.

Faire tiédir le lait et y délayer la levure. Mettre la farine dans un grand saladier, y faire une fontaine et y verser le sucre, le sel, les oeufs et la crème. Mélanger.

Ajouter le lait avec le beurre et travailler la pâte jusqu'à ce qu'elle se décolle du récipient. Ajouter les raisins secs gonflés dans un peu d'eau, bien mélanger. A la fin, incorporer le beurre fondu en continuant de travailler.

Beurrer des moules à brioche ou à manqué. Verser la pâte jusqu'à mi-hauteur. Couvrir avec un linge et laisser lever jusqu'au bord du moule (2 heures environ).

Faire cuire 25 minutes à four moyen.