Photo et recette trouvés sur ce blog :LE BLOG CHTI

http://www.chblog.com

_DSC2604

 

Cha t’prindra pour préparer : 30 mn, te dos laicher arposer ch’el’ pate 2 heures in tout, ch’est pas dur du tout et ch’est trop bon !

I t’faut : 500 g de fareine, 125 g de burre, 200 g de burre mou, 3 oués, 200 ml de lait, 30 g de chuqu' in poud, 1 sachet de chuqu' vanillé, 1 sachet de levure de boulanger (ou de levure fraîche), 500 g cassonate (vergoise blonde)

Pou mette dins l'pate :
Te qu'minches par touiller insenne el' levure et 3 cuillières à soupe ed' lait. Te fais fonte ech'beurre (125 g).

ch'el' pate :
Te prinds un saladier, ed' dins te fais un tro dins fareine et te balles là dins : oeus ed glenne battus in ommelette, chuq in poud et vanillé, ch'burre fondu et ch'lait, te toulle et qu'in l'pate est bin lisse et homogène, t'arcouves d'in torchon et te l'laisse s'arposer 1 heure.

Chucrat' du milieu :
Toulle chés 200 g ed burre mou evec d'el cassonate et te laiche su l'coté. Té peux rajouter 4 cuillèr' à l' soup de rhum tout in touillant ; comme té veux.

Cha vient bon :
Te fait des tiotes boules avec ch'el' pate et te les laiche su l'coté pindint 1 heure.

Te fais kauffer tin gaufrier et te mets tes boules ed'dins ! (2 minutes inviron).

Quand ch'est cuit, te les ouves in deux et bourre ed'dins el'chucrat ; te s'arferme ; pas b'soin bièffer et d'attinte el momint du dessert pour t'régaler, ch't'in plaiji qu'tes point là d'oblier.