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It faut : 800 à 900 g d'ognons 1,5 kg de pétotes 40 g d'burre eune cuillère à soup' ed cassonat' 150 gr d'émintal râpé du sel, du poiv' 12 trinche ed'pain grillé

Emincez chés ognons. Fait' les blondir dins ch'burre in soupoudrant d'cassonat'. Armuez régulièr'mint. Epluchez chés pétotes et copez-les in morciaux. Mettez-les dins l' marmit' lorsque chés ognons sont bin colorés; arquevrez d'iau. A l'ébulition, salez, poivrez et laichez cuir' à ptiots bouillons pindant inviron 30 minutes. Versez l' soup' dins chés assiette où vous aurez disposé chés trinches ed' pain arcouverte eud' fromache râpé.

Dins ch'Nord, in prépare l' soup' à l'ognon aveuc bin sûr... des pétotes ! In n'la fait pon gratiner au four : euch fromach' fond quind in verse l'soup ed' zeur.

Dicton chti du jour :
Après l' soup', un bon verr' eud' vin, ch'est cha d' moins dins l' poque de ch'méd'cin !

D'après ché meillûres ar'cett' ch'tis de Faiza Mebazaa et Alain Briaux.

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